Agenda overzicht

Overzicht van bijeenkomsten, symposia en andere evenementen van het Netwerk Katholieke Zorgprofessionals Nederland en andere organisaties die relevant zijn voor de medische ethiek.


vr
28
jun
2019
17:00 u.
Sexualiteit

Internationaal symposium Theology of the Body

Van vrijdagavond 28 juni t/m zondag 30 juni 2019 wordt een internationaal symposium georganiseerd over de Theologie van het Lichaam van paus Johannes Paulus II. Actuele informatie over het symposium programma en inschrijving Abdij RolducHeyendallaan 82Kerkrade

za
6
apr
2019
9:30 u.

Genetische manipulatie en menselijke waardigheid

Voorjaarsbijeenkomst van het Netwerk Katholieke Zorgprofessionals Nederland over genetica, genetische manipulatie en menselijke waardigheid. Met name de vraag of de menselijke waardigheid vanuit christelijk perspectief op het spel staat bij genetische manipulatie zal aan de orde komen.

za
10
nov
2018
9:30 u.

Mens en vruchtbaarheid

Najaarsbijeenkomst van het Netwerk Katholieke Zorgprofessionals Nederland over o.a. Humanae Vitae, Theologie van het Lichaam, natuurlijke omgang met de menselijke vruchtbaarheid.

za
21
apr
2018
9:30 u.

Hij – zij – het?

De voorjaarsbijeenkomst van het Netwerk Katholieke Zorgprofessionals Nederland zal worden gehouden op 21 april 2018 en is gewijd aan gender en genderverschillen.

za
14
okt
2017
9:30 u.

Geloof in de praktijk

Iedereen zal daar op enig moment wel mee worstelen: hoe geef ik mijn geloof nu handen en voeten op mijn werk ? Moet ik aan alles meewerken, of juist niet ? Op dit soort vragen willen we op 14 oktober ingaan m.b.v. lezingen, ervaringen, discussies en gebed.

za
20
mei
2017
9:30 u.

De persoon in de actualiteit

Actuele ontwikkelingen in de medische ethiek die de menselijk persoon kunnen raken.

image_pdfimage_print